Voedingsadvies

Als onafhankelijk en professioneel voedingsadviseur help ik met problemen die de hond heeft in relatie tot voeding. Ik ben onafhankelijk, dat wil zeggen dat ik geen voorkeur hebt of de hond brokken, vers vlees of vegetarisch gevoerd wordt. Ik kijk naar je hond, het probleem en daar komt mijn advies uit.

Gedragstherapie

Gedragstherapie is naast voedingsadviezen een van de twee speerpunten van Back on Trail. Honden met een rugzakje. Hierbij valt te denken aan uitval gedrag naar honden/mensen. Druk/hyperactief gedrag. Angstgedrag etc.

Versterken van de relatie

De trainingen zijn gericht op het versterken van de relatie van de combinatie baas en hond. We zien zo een groot verschil met hoe de combinatie binnen kwam en een aantal lessen verder.

Positieve leermethode

De lessen hebben allen een positieve leer insteek, wij leren mensen om druk- en stressvrij met hun hond om te gaan. Aan fysieke correcties doen wij niet en daarvoor zijn heel veel alternatieven die wij u graag aanleren. Dit geeft zoveel meer plezier in hond en baas terug!

Leuk dat je mij gevonden hebt!

Voedingsadvies + online aanvraagformulier

Voedingsadvies + online aanvraagformulier
Ik geef voedingsadviezen voor honden met een probleem in meest uiteenlopende problemen. Maar ook wanneer je wilt wisselen van voeding en je weet niet hoe. Ik ben onafhankelijk en heb geen voorkeur in soorten voeding. Elke hond is weer anders. Hoe? Klik op "Lees meer >"

Gedragstherapie + online aanvraagformulier

Gedragstherapie + online aanvraagformulier
Wanneer je problemen ervaart in het gedrag van je hond, kan ik je hierbij helpen en coachen.
Omdat er in ons dicht bevolkte land heel veel honden zijn en ook veel reactieve (uitvallende) en hyperactieve honden zijn, die helaas op veel hondenscholen en/of Kynologen Clubs “uit geleerd” of niet meer geholpen kunnen worden, heb ik juist op deze groep mijn focus en specialisatie gelegd.

Speerpunt van Back on Trail is om honden met een voedings- en/of gedragsprobleem (in welke vorm dan ook) op het juiste spoor te brengen. Zodat u en uw hond SAMEN weer vrolijk door het leven kunnen gaan.

hondje%2035
Met name honden die onhandelbaar zijn, daar versta ik onder naast uitval gedrag naar mensen en/of hond (de reactieve honden), ook honden die hyper-de-pieper zijn (de “ADHD” honden) en totaal geen aandacht voor u als begeleider meer hebben. Voeding gerelateerde problemen kunnen eveneens bij mij neer worden gelegd om samen naar een oplossing te zoeken. Hierbij valt te denken aan: De juiste voeding bij uw hond zoeken. Of dit nu brok, KVV (compleet vers vlees voeding) of BARF is, hierbij kan ik u ondersteunen. Ook advies gericht op allergieën of voeding bij medische problemen (als bijvoorbeeld: nier-, lever-, alvleesklier- en/of darmenproblemen kan ik u bij helpen. Eet uw pup/hond slecht of heeft hij vaak of terugkerende diarree, aarzel dan niet en neem contact met mij op. Maar uiteraard kan u met elk willekeurig ander probleem bij mij terecht. Neem rustig contact met mij op om het probleem te bespreken.


Afhankelijk hoe erg het probleem is, starten we met een paar privélessen samen met u én uw hond.
Ik kijk holistisch naar uw hond, dat betekend dat ik naar het hele dier kijk op verschillende disciplines. Naast gedrag kijk ik ook naar de voeding, beweging en de lichamelijke gezondheid van de hond. Het komt regelmatig voor dat ik u eerst vraag om met uw hond naar de dierenarts te gaan om iets na te laten kijken of een onderzoekje uit te laten voeren. Juist om te voorkomen dat we ergens aan gaan "sleutelen" wat hele vervelende consequenties kan hebben wanneer de hond ziek is. Daarnaast gebeurd alles op een gecontroleerde, veilige en positieve manier.


Ik werk op individuele basis dat betekend dat u altijd privéles krijgt. Op deze manier kan ik u en uw hond de volle aandacht geven. De trainingsaanpakken en voedingsadviezen zijn gericht op maatwerken.


Laat de timmerman, timmerman zijn.
Als gedragsdeskundige en voedingsadviseur doe ik waar ik goed in ben en verwijs ik door als dat nodig is.

Dagelijks verrijk ik mijn kennis over gedrag danwel voeding (voor de hond en mens). Ook weet ik wanneer ik verder moet kijken, waar mijn kennis ophoudt en wanneer ik door moet sturen naar een expert omdat het probleem op een ander vlak ligt.

Indien nodig (én na uw toestemming) neem ik contact op met uw reguliere dierenarts, ik werk samen met: een osteopaat, een klassiek homeopaat en een orthomoleculair therapeut kPNI. Ik weet waar mijn grens ligt.


Ik ben gediplomeerd dog frisbee instructeur, maar ik geef hier geen les meer in. Wanneer u interesse hiernaar hebt, bel/mail mij dan gerust. Ik kan samen met u kijken wat de meest geschikte hondenschool is waar u goede lessen kan gaan volgen.


Gedragsbegeleiding en voeding gerelateerde problemen is mogelijk bij Back on Trail voor de omgeving Drenthe, Overijssel en omstreken.


Ik hoop jullie snel te zien!