Voedingsadvies

Als onafhankelijk en professioneel voedingsadviseur help ik met problemen die de hond heeft in relatie tot voeding. Ik ben onafhankelijk, dat wil zeggen dat ik geen voorkeur hebt of de hond brokken, vers vlees of vegetarisch gevoerd wordt. Ik kijk naar je hond, het probleem en daar komt mijn advies uit.

Gedragstherapie

Gedragstherapie is naast voedingsadviezen een van de twee speerpunten van Back on Trail. Honden met een rugzakje. Hierbij valt te denken aan uitval gedrag naar honden/mensen. Druk/hyperactief gedrag. Angstgedrag etc.

Versterken van de relatie

De trainingen zijn gericht op het versterken van de relatie van de combinatie baas en hond. We zien zo een groot verschil met hoe de combinatie binnen kwam en een aantal lessen verder.

Positieve leermethode

De lessen hebben allen een positieve leer insteek, wij leren mensen om druk- en stressvrij met hun hond om te gaan. Aan fysieke correcties doen wij niet en daarvoor zijn heel veel alternatieven die wij u graag aanleren. Dit geeft zoveel meer plezier in hond en baas terug!

Leuk dat je mij gevonden hebt!

Voedingsadvies

Voedingsadvies
Ik geef voedingsadviezen voor honden met een probleem in meest uiteenlopende problemen. Maar ook wanneer je wilt wisselen van voeding en je weet niet hoe. Ik ben onafhankelijk en heb geen voorkeur in soorten voeding. Elke hond is weer anders. Hoe? Klik op "Lees meer >"

Gedragstherapie

Gedragstherapie
Wanneer je problemen ervaart in het gedrag van je hond, kan ik je hierbij helpen en coachen.
Omdat er in ons dicht bevolkte land heel veel honden zijn en ook veel reactieve (uitvallende) en hyperactieve honden zijn, die helaas op veel hondenscholen en/of Kynologen Clubs “uit geleerd” of niet meer geholpen kunnen worden, heb ik juist op deze groep mijn focus en specialisatie gelegd.

Speerpunt van Back on Trail is om honden met een gedragsprobleem (in welke vorm dan ook) op het juiste spoor te brengen. Zodat u en uw hond weer vrolijk door het leven kunnen gaan.

Met name honden die onhandelbaar zijn, daar versta ik onder naast uitval gedrag naar mensen en/of hond (de reactieve honden), ook honden die hyper-de-pieper zijn (de “ADHD” honden) en totaal geen aandacht voor u als begeleider meer hebben.

Maar uiteraard kan u met elk willekeurig ander probleem bij ons terecht. Neem rustig contact met ons op om het probleem te bespreken.

Afhankelijk hoe erg het probleem is, starten we met een paar privélessen samen met u én uw hond. Afhankelijk hoe het gaat (gemiddeld tussen 1 - 4 privélessen) werken we zo snel mogelijk richting een groep, om u en uw hond daar weer terug in te krijgen. Alles gebeurd op een positieve, gecontroleerde en veilige manier.

We werken in kleine groepjes met maximaal 6 hond/begeleider combinaties. Zo kunnen we gebruik maken van de nodige prikkels en zodat wij als instructeur de begeleiders goed en optimaal kunnen coachen richting het echte leven met een reactieve of drukke hond.

Gelijke tijd is het financieel ook beter haalbaar om in een groepje te trainen, want alleen met één privéles ben je er niet.

De trainingsaanpakken zijn gericht op maatwerken. Soms zal u zien dat iemand uit u groep (voor dezelfde doelstelling) andere instructies krijgt dan u, dit komt gewoon omdat elke hond en/of begeleider anders is.

Laat de timmerman, timmerman zijn.
Als gedragsdeskundige en voedingsadviseur doe ik waar ik goed in ben, en verwijs verder als het nodig is ...
Elke dag verrijk ik mijn kennis over gedrag danwel voeding voor de hond. Ook weet ik wanneer ik verder moet kijken, waar mijn kennis ophoudt en wanneer ik door moet sturen naar een expert omdat het probleem op een ander vlak ligt. Ik werk nauw samen met de dierenarts, een osteopaat en een klassiek homeopaat. Ik weet waar mijn grens ligt.

Tevens geven we in de periode april tot oktober Dog Frisbee lessen. Ik ben een gediplomeerd dog frisbee instructeur. Wanneer u interesse hierin hebt, bel of mail dan gerust.

Ook voor het adviseren bij de opvoeding van uw pupje, het aanschaffen van een nieuwe hond, welk ras past het beste bij u, kan ik u helpen. Misschien luistert uw hond wel op de hondenschool maar op andere plekken lijkt hij het niet te begrijpen, ook bij deze kleine opvoedprobleempjes kan ik u persoonlijk begeleiden.

Ik hoop jullie snel te zien!