Gedragstherapie

Zit je met uw handen in het haar ? Is je hond onhandelbaar of durft visite niet meer bij je langst te komen ?

Herkent je een van de volgende situaties ? Dan hebt je wellicht even hulp nodig.

 • Valt je hond uit naar andere honden en/of mensen
 • Is hij bang voor geluiden, mensen, kinderen, dieren etc.
 • Agressie rondom de voerbak, speeltjes of botjes
 • Niet alleen kunnen zijn
 • Overmatig blaffen
 • Onzindelijkheid
 • Overactiviteit
 • Vernielen
 • Trekken aan de riem
 • Opspringen tegen andere mensen
 • Najagen van autos, fietsers, joggers, wild
 • Honden in een huishouding kunnen ineens niet meer met elkaar overweg
 • Jaagt je hond zijn staart of schaduw achterna
 • Bijt/likt je hond zichzelf kapot
 • Eet hij vreemde dingen of eet hij poep van zichzelf of andere dieren
 • Eet of drinkt je hond zoveel, dat het een obsessie is geworden

Ik bied deskundig, professionele hulp en advies bij het oplossen van allerlei gedragsproblemen, zodat je weer kan genieten van jouw hond. Vaak, wanneer je hulp nodig hebt, is de drempel heel erg hoog. Dit is écht niet nodig !  Het is mijn vak, ik heb er lang voor geleerd en ik vind het machtig mooi om hond én baas te begeleiden tot het gedrag acceptabel is geworden.

Daarnaast weet ik als geen ander hoe iemand zich voelt als zijn hond niet acceptabel gedrag vertoond. Mede door Indy ben ik geïnteresseerd geraakt voor hondengedrag. Indy was altijd een open blije pup. Helaas is hij diverse keren aan de lijn aangevallen door andere honden. Zodanig dat dit blijvende trauma’s heeft gegeven. Tot op vandaag heeft hij angst om buiten te lopen en andere honden geven hem hierbij nog minder fijn gevoel.

Elk van deze situaties heeft een oorzaak, tijdens ons eerste intake gesprek proberen we die oorzaak te achterhalen. Vervolgens kunnen we hieraan werken en zal je zien dat het gedrag zal ombuigen naar positief gedrag. Hiervoor stellen we SAMEN een stappenplan op, welke jij als eigenaar samen met jouw gezinsleden moet na leven. Het is heel belangrijk om je daaraan te houden, honden vallen snel terug in hun oude gedragspatroon.

Na het eerste gesprek en na het opstellen van het stappenplan volgen er afspraken. Deze afspraken maken we in het eerste gesprek, op die manier weten we samen waar aan en waar naar toe we gaan werken.

Voordat we beginnen moeten we een paar dingen uitsluiten. In elk geval dat het gedrag niet komt door een lichamelijke oorzaak. Daarom zal ik je, indien ik dat nodig acht, eerst naar de dierenarts verwijzen. Indien gewenst ga ik met je mee. Negatief gedrag kan namelijk veroorzaakt worden door pijn of ziekte. Dit willen we uitsluiten.

Laat de timmerman, timmerman zijn.
Als gedragsdeskundige en voedingsadviseur doe ik waar ik goed in ben, en verwijs verder als het nodig is …
Ik ben gedragstherapeut en voedingsadviseur en je kunt er op vertrouwen dat ik weet waar ik over praat, want ik heb er voor geleerd … Elke dag verrijk ik mijn kennis over gedrag danwel voeding voor de hond. Ook weet ik wanneer ik verder moet kijken, waar mijn kennis ophoudt en wanneer ik door moet sturen naar een expert omdat het probleem op een ander vlak ligt. Ik werk nauw samen met de dierenarts, een osteopaat en een klassiek homeopaat. Ik weet waar mijn grens ligt.

Ook voor het adviseren bij de opvoeding van uw pupje, het aanschaffen van een nieuwe hond, welk ras past het beste bij u, kan ik u helpen. Misschien luistert uw hond wel op de hondenschool maar op andere plekken lijkt hij het niet te begrijpen, ook bij deze kleine opvoedprobleempjes kan ik u persoonlijk begeleiden.

Ik hoop je snel te zien !

Wilt u een gedragsconsult aanvragen, dan kan dit door het onderstaand online aanvraag formulier in te vullen (omdat hier al voorwerk aan verbonden is, is er wel een opstarttarief  aangekoppeld):

  Uw contactgegevens (verplicht):


  ===========================================================================================================

  Benodigde gegevens over uw hond (verplicht):

  Reacties zijn gesloten.