Voedingsconsult

 

Iedereen is in mijn praktijk welkom met vragen over voeding of voeding gerelateerde problemen. Ook wanneer uw hond gezondheidsproblemen heeft, kan u bij mij terecht voor advies op gebied van voeding. Ik richt me daarbij niet alleen op rauwe voeding, wat vaak gedacht wordt, maar op alle soorten voeding. Daarnaast is het soms nodig om naast het aanpassen van de voeding ook supplementen in te zetten. Tijdens het consult leg ik u uiteraard uit waarom deze nodig zijn.

Doen er zich geen gezondheidsklachten of -problemen voor en u wilt bredere informatie hebben over voeding in het algemeen, dan kan ik u altijd op weg helpen. Ik maak dan wel een patiëntenkaart aan, waardoor ik u voor een langere periode goed kan begeleiden in bijvoorbeeld de overgang naar een ander voer of een andere voermethode.

De kennis over voeding bij mij ligt hoog. Ik word regelmatig bijgeschoold middels masterclasses en in maart 2017 ga ik een specialisatie opleiding volgen die mij nog diepere en bredere kennis geeft.

Het consult duurt ongeveer 1 uur, waar ik met een uitgebreide amnese probeer te achterhalen waar het probleem zit. Net als bij de amnese uit de gedragstherapie gaan we terug naar de puppytijd tot aan heden. Hierin staat het voedingspatroon van uw hond centraal, maar ook zijn beweging en gedrag worden daarin meegenomen.
Middels uw antwoorden en mijn uitleg komen we erachter welk(e) werkingsmechanisme(n) niet meer / slecht functioneert (wat er fout gaat in de biochemische fabriek in uw hond). Door middel van veranderingen in voer, voermethode, beweging en stressfactoren, kunnen we het werkingsmechanisme in de hond verbeteren of zelfs helemaal herstellen.

Reacties zijn gesloten.