Voedingsconsult

Iedereen is in mijn praktijk welkom met vragen over voeding of voeding gerelateerde problemen. Ook wanneer uw hond gezondheidsproblemen heeft, kan u bij mij terecht voor advies op gebied van voeding. Ik richt me daarbij niet alleen op rauwe voeding, wat vaak gedacht wordt, maar op alle soorten voeding. Daarnaast is het soms nodig om naast het aanpassen van de voeding ook supplementen in te zetten. Tijdens het consult leg ik u uiteraard uit waarom ik vind dat deze nodig zijn.

Doen er zich geen gezondheidsklachten of -problemen voor en u wilt bredere informatie hebben over voeding in het algemeen, dan kan ik u altijd op weg helpen. Ik maak dan wel een patiëntenkaart aan, waardoor ik u voor een langere periode goed kan begeleiden in bijvoorbeeld de overgang naar een ander voer, een andere voermethode of wanneer de hond moet afvallen.

De kennis over voeding bij mij ligt hoog. Ik word regelmatig bijgeschoold middels masterclasses en in 2017 heb ik een specialisatie opleiding gevolgd die mij nog diepere en bredere kennis met betrekking tot voeding heeft gegeven. In 2019 heb ik dit verbreed met een opleiding orthomoleculaire voeding en suppletie, aangevuld met kruidengeneeskunde cursus .

Het consult duurt ongeveer 1 uur, waar ik met een uitgebreide amnese probeer te achterhalen waar het probleem zit (vaak is het een combinatie van problemen). Net als bij de amnese uit de gedragstherapie gaan we zo ver mogelijk terug in de tijd, het liefst naar de puppytijd tot aan heden. Hierin staat het voedingspatroon van uw hond centraal, maar ook zijn beweging en gedrag worden daarin meegenomen.
Middels uw antwoorden en mijn uitleg komen we erachter welk(e) werkingsmechanisme(n) niet meer of slecht functioneert (wat er fout gaat in de biochemische fabriek in uw hond). Door middel van veranderingen in voer, voermethode, beweging en stressfactoren, kunnen we het werkingsmechanisme in de hond verbeteren of zelfs helemaal herstellen.

Wilt u een voedingsadvies aanvragen, dan kan dit door het onderstaand online aanvraag formulier in te vullen (omdat hier veel voorwerk aan verbonden is, is er wel een opstarttarief  aangekoppeld):

    Uw contactgegevens (verplicht):


    ===========================================================================================================

    Benodigde gegevens over uw hond (verplicht):

    Reacties zijn gesloten.