Aanpak

Gedragsbegeleiding is in feite het doorlopen van een aantal vaste stappen:

  1. Het intake gesprek
  2. Het behandelplan
  3. Het individueel aanleren
  4. Het aanleren in groepsverband

Het intake gesprek (duur ongeveer 1,5 – 2 uur)

Het intake gesprek gebeurd op afspraak. Tijdens ons intake gesprek ga ik van je horen hoe het karakter is van je hond, zijn voorgeschiedenis en wat het probleem is. Ik probeer zo een goed mogelijk totaal beeld te krijgen. Vervolgens gaan we samen op zoek naar de oorzaak of oorzaken, want het is over het algemeen zo dat een probleem eenvoudiger op te lossen is wanneer je de oorzaak weet. Echter, over het algemeen zijn meerdere oorzaken vaak de aanleiding van één probleem. Dit kan het complex maken.

Tijdens het intake gesprek krijg je van mij al adviezen en tips, hier kan je direct mee aan de slag.

Het behandelplan

Na ongeveer 1 week, krijg je het behandelplan toe gemaild. Hierin vind je een beschrijving van het probleem, de oorzaak / oorzaken, een diagnose, en de verschillende stappen van de behandeling die we gaan inzetten (het behandelplan).

Geen hond en geen eigenaar zijn hetzelfde. Dus ook het behandelplan is steeds weer anders. Het is daarom maatwerk.

Het aanleren (minimaal 2 individuele sessies)

Tijdens de individuele sessie leer ik je de basisvaardigheden aan, die je nodig hebt om het stappenplan uit te kunnen voeren. Wanneer je deze onder de knie hebt wil ik je eigenlijk zo snel mogelijk in de groep hebben, om van daaruit verder aan het probleem te werken. Maar soms is het probleem niet oplosbaar in een groep en zijn er een paar extra individuele lessen nodig. Dit stemmen we samen af indien hiervan spraken is.

In de laatste individuele sessie doen we samen een evaluatie en spreken we af wat het vervolg hierop gaat worden.

Het aanleren in groepsverband

Nu wordt het wederom een nieuwe uitdaging voor zowel de hond als de baas. Want de prikkels die eventueel probleemgedrag activeren, worden nu toegevoegd. Hiermee moeten baas en hond intensief begeleid worden. Niet iedereen gaat even snel, daarom is hiervoor niet specifiek te zeggen hoeveel lessen je nodig gaat hebben. Per afgesproken lessen bekijken we weer het behaalde resultaat en werken we daar vandaan verder.

Wanneer is er gedragsbegeleiding

De eerste keer is op afspraak, dit is meteen ons intake gesprek. Het intake gesprek vindt plaats bij u thuis en na ontvangst van het te betalen bedrag.

Reacties zijn gesloten.