De Kong en Kong recepten

De Kong

De Kong is gemaakt van zeer stevig rubber dat bijKongna niet kapot te maken is door de hond. Tenzij de verkeerde maat voor de hond gekocht wordt, let goed op dat de Kong niet aan de onderkaak vast kan komen te zitten (en koop niet een te grote Kong, de tong moet tot aan het einde kunnen komen). Vraag desgewenst advies in de dierenspeciaalzaak.
Ze zijn er in diverse kleuren in roze/wit, blauw/wit (voor pups!), de meest bekende zijn toch wel de rode (voor volwassen honden) en de zwarte Kong.
De zwarte Kong is gemaakt voor echte slopers, deze heet dan ook niet voor niets de ‘Extreme Kong’. Hij heet zo omdat deze veel steviger is dan de ‘Classic Kong’ die rood van kleur is.

Voor meer informatie over de Kong kunt u het beste even een kijkje nemen op de website van de fabrikant.

Aan de voorkant van de Kong zit een groot gat waar je het kunt vullen met allerlei lekkers voor de hond.  Aan de achterzijde zit een kleiner gaatje. Deze is ter voorkoming van het vacuum zuigen.

Kong Recepten

AanlerenKong met hond2
Smeer aan de binnenzijde van de Kong, pindakaas of smeerkaas of smeerworst. Iets wat je hond erg lekker vindt.

Banana Rama
Prak een banaan en meng dit samen met een eetlepel havervlokken en een beetje yoghurt. Zorg ervoor dat het niet te vloeibaar wordt. Doe het mengsel in de Kong en vul deze volledig op.

Ei met kaas
Kluts een ei in een kopje, doe er wat kleine stukjes kaas doorheen. Vul de Kong eerst met een koekje of een paar brokjes (hierdoor stroomt het geklutste ei niet meteen de Kong uit). Zet het vervolgens in een kopje 20 seconden in de magnetron.
Goed laten afkoelen!

Brokjes KongKong met hond
Week wat van de gewone voerbrokjes in water of bouillon. Maak met behulp van blik of een pens- of hartschijf er een lekkere brij van (niet te vochtig). Vul de kong helemaal en druk het goed aan. Op deze wijze haal je het restant vocht eruit en wordt het lastiger om de inhoud eruit te halen. Begin altijd makkelijk om de motivatie hoog te houden!

Uit de vriezer
Heeft je hond het nu goed onder de knie, Kong met pupen voor een nog langer durende uitdaging, kan je vloeistoffen toevoegen (zoals kippenbouillon) aan je volgestopte Kong. Daarna vries je het in. Voor je het geeft aan je hond, spoel je de Kong eerst even onder de kraan af. Zo kleeft zijn tong niet aan de Kong vast.

Leng wat bouillon aan met water. Sluit het kleine gat van de kong af met folie, zodat hij niet leegloopt. Giet de soep in de Kong. Zet de kong in een beker of schaaltje, zodat hij rechtop blijft staan. Zet de kong in de vriezer tot hij bevroren is. Spoel de kong eerst af voor u hem aan de hond geeft.

 

Kong met hond3

Reacties zijn gesloten.