Overgang van brokken naar vers vlees

Honden zijn over het algemeen wat betreft voeding makkelijk. Ondanks dat zal men ook voor de hond op ongeveer 2(!!) weken moeten rekenen om maag en darmen rustig te laten wennen aan het verse vlees.

Voor de vertering van rauw vlees en met name rauwe botten is er een zuurder maagzuur nodig dan wanneer een hond op brok- en blikvoer staat. Het lichaam regelt dit zelf. Ook de darmflora moet zich aanpassen. Wanneer men te snel overschakelt naar vers vlees met bot, dan ontstaat niet meteen een probleem. Vaak komen de problemen pas jaren later naar voren. Onverteerde botten die in de darmen zijn vast komen te zitten en overwoekerd zijn met weefsel of voor ontstekingen zorgen. Hierdoor ontstaan weer obstructies met alle gevolgen die daar bij komen kijken. Het is dus erg belangrijk om het lichaam van je hond te laten wennen aan zijn nieuwe voeding.

In veel gevallen zal na een poosje sprake zijn van meer haaruitval. Dit is een natuurlijk proces. Het lichaam is bezig met een grote schoonmaak en daar hoort ook de vacht bij. Na verloop van tijd zal het dier een gezondere vacht terugkrijgen en juist minder verharen.

Ook de honden met overgewicht zullen in veel gevallen langzaam gewicht gaan verliezen en energieker worden.

Meestal verdwijnt bij honden de voor hen zo typische hondenlucht.

Honden die eerst alleen brok aten zullen veel minder gaan drinken. Het verse voer bestaat immers al voor een groot gedeelte uit vocht.

Reacties zijn gesloten.