Dogfrisbee

Dogfrisbee is een spdog-frisbee-0ort die zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend kan worden. Het is een goede manier om de conditie van de hond te verbeteren. Het is een explosieve krachtsport waarin je veel creativiteit en afwisseling kwijt kunt. Het schept een betere band tussen de hond en handler.
Ideaal voor honden die anders moeilijk hun energie kwijt kunnen. Dogfrisbee kan goed gecombineerd worden met ander vormen van duurtraining waardoor de algemene conditie verbeterd en de hond beter kan omgaan met het explosieve karakter van dogfrisbee.

Deze sport is geschikt voor (bijna) ieder hondenras en (bijna) iedereen, mits op eigen intensiteit!  Met een jonge hond kan gestart worden, maar wordt er voornamelijk aandacht besteed aan contact tussen hond en handler, trucjes welke later wanneer de hond oud genoeg is in gepast worden in de hele routine. Verder leert de hond spelenderwijs alle sociale aspecten wat graag gezien wordt door “de baas” (bij de baas blijven, aandacht voor de baas houden, samenwerken met de baas etc).

Reacties zijn gesloten.